You're Here : Home Predstave

Vještica Zloćkoslava i Djed Mraz

Tuesday, 27 November 2012 14:03

black

Tekst i režija: Hrvoje Zalar

Glume:

MIRKO FODOR

KSENIA GREGURIĆ

DANIJEL LJUBOJA/HRVOJE ZALAR

 

Skladatelj: Mate Matišić

Koreografkinja: Maja Đurinović

Scenografija, kostimi i lutka vještice: Daliborka Puž

 

Predstava koja će zasigurno dobro zabaviti  mališane veselim-šarenim lutkama i kostimiranim glumcima. Djed Mraz dolazi pozdraviti djecu kojeg Vještica,  želeći se dokopati darova zaledi.

Stvar spašava hrabri Milivoj iako ga smiješna vještica Zloćkoslava pretvara u Majmuna, Puža, Žabu...ali je on ipak na kraju uspije nadmudriti i spasiti Djeda Mraza na opću radost djece.

Vještica Zloćkoslava naučiti će da su ljubav i prijateljstvo važniji od svega materijalnog što nas okružuje i čime smo uglavnom svi suviše opterećeni.

Djed Mraz zatim  poziva djecu da mu pjevaju, recitiraju...  i simbolično ih dariva slatkišima, a ako je organizator osigurao darove Djed Mraz će ih podijeliti

Trajanje: 40 min

Za uzrast: 3+

Last Updated on Friday, 18 November 2016 10:37

Tri praščića

Tuesday, 27 November 2012 14:03

black

Braća Grimm - Petra Mrduljaš

Režija: Zoran Mužić

Glume:

JADRAN GRUBIŠIĆ
HELENA KALINIĆ
KSENIA GREGURIĆ

Skladatelj: Mate Matišić

Idejna rješenja i izrada lutaka i rekvizite: Neda Ilijević

Idejna rješenja scenografije: Gordana Krebelj

Voditelj tona: Goran Klasić

Oblikovatelj svjetla: Domagoj Klasić

Tri praščića klasik su književnosti za djecu koji svaki naraštaj djece treba vidjeti. Nije samo riječ o elementarnoj priči razumljivoj djeci već od druge godine, nego i o djelu koje tako maloj djeci omogućava da putem imaginacije razriješe razvojne probleme s kojima se susreću. Kao što piše psihoanalitičar Bruno Bettelheim, ova bajka pokazuje djetetu da je važno odgoditi trenutačno zadovoljenje želja i da će za to biti nagrađeno, što znači da dijete uči pretpostaviti načelo realnosti načelu ugode, a to je jedna od pretpostavki za razvijanje radnih navika i jačanje zdravog zadovoljstva vlastitim postignućima. Za razliku od basne Cvrčak i mrav, Tri praščića to pokazuju bez suvišnog dociranja i prijetnji, putem jednostavne priče koja na sceni vrlo uspješno živi obogaćena glazbom i razigranim scenskim pokretom.

Trajanje: 45 min

Za uzrast: 4+

Last Updated on Friday, 18 November 2016 16:35

Jagor

autor: Ivana Brlić Mažuranić
redatelj: Zvonko Festini

glume:
Luka Juričić
Željko Šestić
Helena Kalinić
Ksenija Gregurić

kreacija lutaka i scenografije: Vesna Balabanić
skladatelj: Mate Matišić
oblikovatelj svjetla: Olivije Marečić
koreografkinja: Zaga Živković
izrada lutaka: Sunčana Vrtarić
izrada scenografije: Miljenko Sekulić
slikarski radovi: Ivan Fazekaš

Šuma Striborova

likovna kreacija: Vesna Balabanić
skladatelj: Arsen Dedić

oblikovatelj rasvjete: Olivije Marečić
koreografkinja: Zaga Živković

glume:
Matilda Sorić
Žarko Savić
Maja Petrin
Danijel Ljuboja
Ksenija Gregurić

Ovo je bez sumnje jedna od najljepših i najizvođenijih dramatiziranih «priča iz davnine», koje je napisala naša slavna spisateljica Ivana Brlić Mažuranić.
Priča, u kojoj sin biva zaveden zovom Zmije-djevojke u tolikoj mjeri, da zanemari i odbaci i vlastitu majku. No, uz svesrdnu pomoć velikog Stribora, malih vatrenih – domaćih i Malika Tintilinića, dobrota i ljubav na kraju predstave triumfiraju. Majka oprašta sinu zlo koje joj je nanio, te zajedno sa djevojkom koja prodaje luči odlaze kući, gdje će živjeti u miru i ljubavi.

Predstava je realizirana u kombinaciji velikih (javajki) i malih lutaka, te glumaca «uživo», uz mnoštvo glazbenih brojeva. Namijenjena je djeci svih uzrasta.

 

 

Trnoružica

autor: Braća Grimm
dramatizacija: Zoran Mužić
redatelj: Zoran Mužić
likovna kreacija: Gordana Krebelj
skladatelj: Mate Matišić
stihovi: Hrvoje Zalar
oblikovatelj rasvjete: Olivije Marečić
koreografkinja: Maja Đurinović
kostimografija: Daliborka Puž
glume: Helena Kalinić, Hrvoje Zalar, Ksenija Gregurić

 

 

 

 

Trnoružicom braće Grimm Lutkarska scena “Ivana Brlić-Mažuranić“ održava kontinuitet izvedbi lutkarskih bajki za djecu, a dugu tradiciju lutke ginjola održava živom. Istodobno nas autori iznimno zapažene predstave Crvenkapica zajedno s vještim glumcima i majstorima lutkarske tehnike ginjola vode kroz priču o lijepoj djevojci koja zbog kletve nepozvane trinaeste vile u svojoj petnaestoj godini postaje uspavana ljepotica. Ipak, kako dobro uvijek pobjeđuje zlo, tako je i mladi kraljević pobijedio zlu vilu, svojim poljupcem uklonio njezinu kletvu, izbavio prekrasnu kraljevnu iz dubokog sna, a njihova je ljubav uvela kraljevstvo u novo proljeće..

Strana 2 od 5